המכון להיתרי בניה מתמחים בהוצאת היתרי בניה למערכות סולאריות בקרקעות חקלאיות ופרטיות. היחידים עם נסיון אדריכלי רישויי עם נסיון של עשרות פרוייקטים סולאריים בקרקע חקלאית ופרטית ויכולת הוצאת היתרים במהירות ובמקצועיות.
מערכת סולארית היא מערכת הממירה את אנרגיית השמש לאנרגיה חשמלית נקיה. בשנים האחרונות מדינת ישראל מקדמת את תחום האנרגיה הירוקה ולכן הקלה מאוד על ידי תקינת תקנות חדשות המקלות על מי שמבקש להקים מערכת פוטו וולטאית ללא הליך היתר בניה, אלא בהליך עבודה הפטורה מהיתר תוך הודעה על ביצוע ההתקנה.
אנו עוזרים ללקוחות רבים שלנו להתקין מערכת סולארית על גבי הנכסים שלהם – גגות, חממות, חצרות, שטחים פתוחים, חקלאיים על מנת לנצל את השטחים הללו להכנסה נוספת. רישוי פרוייקטים לאנרגיה סולארית כולל קירוי מגרשים והתקנה על קירויים קיימים.
עבור הלקוחות שלנו, אנו מוודאים שכל השלבים בהליך הרישוי או הפטור מהרישוי יהיו מלאים והדרך אל התקנת מערכת סולארית בשטח הפרטי תהיה קלה וריווחית.
במקרים בהם הנכס שמיועדת עליו מערכת סולארית אינו בהיתר, אנו מבצעים עבור הלקוחות שלנו את הליך הוצאת היתר הבניה עבור הגג עליו תבנה המערכת הסולארית.
במקרים בהם המבנה קיים בהיתר, אנו מלווים את הלקוחות שלנו בחיבור עם חברות אנרגיה המתמחות בהתקנת מערכות סולאריות , ומלווים אותם בהליך הוצאת הפטור מהקמת מערכת סולרית.
פטור מהיתר
על פי תקנה 24 לחוק התכנון והבניה, מתקן פוטו-וולטאי לא דורש היתר כל עוד מתקיימים התנאים הבאים:
(1) המיתקן יותקן לפי תקן ישראלי ת"י 62548
(2) הספק המיתקן (זרם ישיר) אינו עולה על 700 קילו ואט למבנה;
(3) המיתקן יותקן על גג מבנה שהוקם כדין ולא יבלוט מהיקף הגג;
(4) על גג המבנה נותר מקום להתקנת כל המיתקנים האחרים הנחוצים על גג המבנה,
(5) הודעה על ביצוע עבודה תמסר לרשות במועדים הבאים:
הספק חשמל של פחות מ - 50 קילוואט - דיווח 45 ימים לאחר התקנה.
הספק חשמל של 51 עד 700 קילוואט- דיווח 45 ימים לפני התקנה
הספק חשמל של 701 קילוואט - נדרש היתר בניה
מהי תמ"א 10/ד/10 ? תכנית מתאר ארצית למתקנים פוטו וולטאיים
ב-26.12.2010 אישרה הממשלה את תמ"א 10/ד/10 אשר קובעת את הכללים המנחים לאישורם של מתקנים פוטו-וולטאיים. תכנית זו הוכנה במטרה לאפשר את מימוש יעדי הממשלה להפקת אנרגיה חשמלית והיא מתמקדת במתקנים פוטו וולטאיים קטנים ובינוניים (עד 750 דונם).
תוכנית תמ"א 10/ד/10 מאפשרת, הקמת מתקנים פוטו וולטאיים על גגות וחזיתות מבנים. וכן מאפשרת הקמת המתקן בחלקה א' בישוב חקלאי (חלקה א' היא חלק מנחלה חקלאית המיועד בתוכנית תקפה למגורים, למבני משק של בעל זכויות בנחלה ולעיבוד חקלאי).
מטרתה של תמ"א 10 /ד/ 10 היא לעודד יצור חשמל בטכנולוגיה פוטו וולטאית, והיא קובעת שני מסלולי טיפול:
מסלול היתר: מאפשרת מתן היתרי בניה, על גגות מבנים וחזיתות וביעודי קרקע מסויימים
מסלול תכנית: מאפשרת אישור תכניות שניתן להוציא מכוחן היתר בניה בשטחים בהיקף של עד 750 דונם.
מסלול זה נהנה מהקלה ביחס למסלול תכנוני רגיל.
>> במכון הישראלי להיתרי בניה נשמח להעניק לכם יעוץ מקיף למסלול קבלת היתר המתאים לכם
מסלול היתר מתאפשר במקרים הבאים:
1. על גגות וחזיתות: תותר הקמת מתקנים פוטו וולטאיים על גגות וחזיתות מבנים שנבנו כדין. על גג או חזית חממה, תותר הקמת מתקן פוטו וולטאי בתנאים הבאים:
-
שאין פגיעה בשימוש החקלאי בחממה
-
שהמתקן יהיה צמוד לגג וישתלב בעיצובו
-
ששטח כל המתקן לא יעלה על 15% משטח גג החממה
2. יעוד אחסנה ו/או מבני משק: תותר הקמת מתקנים פוטו וולטאיים על גגות מבנים, וכן על עמודים, על טרקרים או על הקרקע, בין המבנים ובשטחים שבהם טרם נוצלו הזכויות וניתן לעשות בהם שימוש כפול, ללא הגבלה.
3. יעוד לתעשייה (לרבות תעסוקה ומלאכה): תותר הקמת מתקנים פוטו וולטאיים על גגות מבנים, וכן על עמודים, על טרקרים או על הקרקע, בין המבנים.
4. יעוד למתקנים הנדסיים: תותר הקמת מתקנים פוטו וולטאיים תוך שילוב ואיחוד תשתיות על גגות מבנים, וכן על עמודים, על טרקרים או על הקרקע, בין המבנים והמתקנים או מסביבם.
5. במאגרים ובבריכות דגים: תותר הקמת מתקן פוטו וולטאי בבריכות דגים פעילות וכן במאגרי מים וקולחין מלאכותיים
6. חניונים ומגרשי חניה פתוחים: תותר הקמת מתקנים פוטו וולטאיים במבני חניה ובמגרשי חניה פתוחים.
7. בחלקות א' בנחלות במושבים בשטח שייעודו חקלאי והצמוד למגורים: אם החלקות כלולות בתחום תכנית הכוללת הוראות מפורטות וייעודן חקלאי;
מסלול תכנית:
ועדה מקומית יכולה לייעד בתכנית קרקע הקמת מתקן פוטו וולטאי ולקבוע הוראות לתכנונו ולביצועו. בבואנו להפקיד תכנית למתקן פוטו וולטאי, רשאית הועדה לקבוע את סדרי העדיפויות האיזוריים ולהתחשב בשיקולים נוספים, ככל שיידרש, כגון: היקף השטח המבוקש, שימושי הקרקע בו ובקרבתו, טופוגרפיה, קיומם של אתרי עתיקות, אתרי מורשת וכו'.
1. בשטח שייעודו תעשייה: היקף שטח להקמת מתקן פוטו וולטאי יהיה עד 10% מהשטח המיועד לתעשייה (בנפת באר שבע, בנפת גולן ובעוטף עזה עד 30% מן השטח). מתקנים על גגות וחזיתות לא יבואו בחישוב שטחים זה
2. בשטח שייעודו שטח פתוח: בשטח ישוב חקלאי, היקף שטח להקמת מתקן פוטו וולטאי, יהיה עד 10% מהשטחים מתוך המשבצת החקלאית של יישוב ועד 300 דונם.
ייצור חשמל סולארי – חווה סולארית
הקמת חווה סולרית בעלת פאנלים סולאריים המותקנים על הקרקע לא על גג מבנה, דורשת יותר אישורים ממערכת רגילה, הוא מורכז יותר וכוללת אישורי תכניות ייעוד קרקע, אישורי ועדות שונים וקבלת רשיונות מהרשויות. מכח תכנית המתאר ארצית חלקית לתחנת כח סולארית תמא/ 10/ ב/ 1 זה לוקח יותר זמן, דורש יותר משאבים ומומלץ לקחת אנשי מקצוע המתמחים בהליכי הרישוי הללו.
>> במכון הישראלי להיתרי בניה נשמח להעניק לכם יעוץ מקיף למסלול קבלת ההיתר המתאים לכם